Miminka v zimě mažte hydratačními krémy a pozor na opruzeniny

Mrazivé počasí citlivou dětskou kůži podráždí a vysušuje. Nevíte si rady, jak o ni správně a účinně pečovat? Přečtěte si, které produkty jsou v zimě nejvhodnější a jaký vliv má na stav pokožky časté koupání. 

Mráz tváře vysuší 

Za červené tváře v chladném počasí může zpomalený krevní oběh. Vzniká méně mazu, pleť vysychá a ztenčuje se přirozená kožní bariéra, která brání pronikání škodlivých látek do těla. Ve vyhřáté místnosti následně kvůli extrémnímu výkyvu teploty kůže ztrácí vlhkost. Proto je důležité o citlivou pokožku pečovat hydratačními krémy.  

Hydratační krémy i v zimě 

Možná jste už narazili na mýtus, že hydratující produkty na vodní bázi nejsou vhodné, protože voda z nich v pleti zamrzá a praská. To se vám v zimě určitě nestane. Proč tomu tak není, zjistíte v našem článku, kde vysvětlujeme, proč je naopak i v zimě důležité používat hydratační krémy.  

Před procházkou namažte tváře dětským tělovým mlékem nebo krémem, který kromě vody obsahuje i humektanty, jako jsou glycerin (ten najdete v tělovém mléku) nebo třeba kyselina hyaluronová. Ty vodu v pleti udržují a zajišťují hydrataci, chrání před mrazem a zmírní její vysoušení. 

 

Tělové mléko pro miminka 200 ml (449 Kč)

Koupejte obden 

V zimě je pokožka náchylnější a citlivější. Je proto ideální koupat děti co druhý den a zašpiněná místa v nekoupací dny otírat navlhčenou houbičkou nebo perlanem. Pro mytí používejte koupelové oleje, které hydratují víc než klasické mýdlo nebo mycí gel. Teplota vody pro koupel má mít maximálně 37 stupňů. Miminko koupejte jen chvíli, ať není pokožka příliš rozmočená. 

Po koupeli celé tělíčko promažte kvalitním tělovým mlékem nebo olejem, které pokožku vyživí a zvláční. Důležitá je také pořádná dávka hydratace po plavání v bazénu.  

Pozor na ekzém nebo opruzeniny 

Mráz a chlad ovlivňují nejen tváře, ale i celé tělo. U některých dětí se v zimě objevuje atopický ekzém. Potrápit mohou také opruzeniny, které vznikají na zapařené pokožce pod všemi vrstvami neprodyšného oblečení. Nejvíc náchylné jsou zadečky, které se potí v počůrané plence.  

Ať se miminku podráždění vyhne, mazejte mu zadeček naším krémem na opruzeniny – vysuší červené pupínky a vyživí podrážděnou kůži. Tomu, jak s opruzeninami zatočit, jsme věnovali celý článek. 

Tahák do kapsy 

Nejste si jistí, jak naše produkty v zimních měsících používat? Máme pro vás drobnou nápovědu: 

Jak pečujete o pokožku dětí v zimě vy? Podělte se s námi o své tipy na Instagramu LOBEY Baby 

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

 

Zpět do obchodu