Zbavte se opruzenin: Pomůže kvalitní kosmetika a časté přebalování

Červené pupínky, zarudlá kopřivka nebo dokonce mokvající pokožka, které svědí, pálí a bolí. A rozladěné dítě, které jenom pláče. Opruzeniny už potrápily nejedno miminko a rodiče. Nejčastěji se objeví na zadečku, vyskytnou se mohou ale také v podpaží, pod krkem nebo v záhybech na rukou a stehnech. Přečtěte si naše doporučení, jak s opruzeninami co nejefektivněji zatočit.

Opruzeniny způsobuje nejčastěji teplo a moč

Opruzeniny se nevyhnou miminkům v látkových ani jednorázových plenkách. Klíčovým faktorem je totiž vlhkost a teplota uvnitř plenky, která se tře o citlivou pokožku. Na zpocený zadeček v plíně následně působí amoniak vypařující se z moči nebo enzymy ze stolice. Takto podrážděná pokožka je extrémně náchylná k plenkové dermatitidě – jak se odborně opruzeninám říká. Nepříjemné svědění a vyrážku může způsobit i pot, prací prášek, nevhodná kosmetika nebo vlhčené ubrousky.

Důležitá je velikost i složení plenek

Velkou roli v boji proti opruzeninám hrají plenky a přebalování. Proto vybírejte ty, které jsou maximálně šetrné pro dětský zadeček – ideálně bez chloru, silikonů a bělení. Důležité je kromě složení vybrat dobrou velikost, právě příliš natěsno upevněná plenka může pokožku podráždit

Kupte si vzorečky různých firem a vyzkoušejte , které budou vašemu dítěti nejvíce vyhovovat. Pokud si všimnete, že má dítě po určitém typu plenky zarudlý zadeček, ihned je vyměňte za jiné. Možná bude chvíli trvat, než najdete ty ideální. Hledat se ale vyplatí, protože plenky bude vaše dítě potřebovat přibližně dva roky.

Zadeček ideálně oplachujte

Přes den přebalujte jednou za 2 až 3 hodiny.  Počůranou plenku poznáte podle signalizačního pruhu uprostřed, který změní po promočení barvu. Po vykakání přebalte miminko co nejdříve, aby se stolice jemné kůže dotýkala co nejkratší dobu. Při každém přebalení nejlépe opláchněte zadeček pod tekoucí vodou  – v umyvadle nebo pod sprchou.

Pro dokonalé umytí použijte LOBEY Mycí pěnu pro miminka. Díky chytrému aplikátoru ji hravě nanesete jen jednou rukou. Vždy ji spláchněte vodou a pokožku vysušte látkovou plenkou. Po umytí dopřejte svému dítěti čas i bez plenky, ať může pokožka dostatečně vyschnout a dýchat.

Krém, který pomáhá i hydratuje

Abyste svědivému zarudnutí co nejdříve ulevili, při každém přebalení použijte mast na opruzeniny. Nejúčinnější je ta se zinkem, která zmírňuje vyrážku a na pokožce vytvoří ochrannou bariéru. Pozor ale, zinek pupínky vysuší a pokožka je napnutá. Vybírejte tedy krémy, které pokožku zároveň hydratují.

LOBEY krém na opruzeniny kromě oxidu zinečnatého obsahuje další čtyři účinné látky, které zarudlou pokožku zklidní, zároveň ale hydratují a regenerují. Mandlový olej vyživuje suchou a podrážděnou pokožku, obsažený panthenol snižuje zarudnutí a pálení. Pentylene glycol urychluje hojení kůže a látka Defensil® pure přispívá k uklidnění a regeneraci citlivé pokožky.

 

Krém na opruzeniny 50 ml (259 Kč)

 

Krém doporučujeme používat při každém přebalování. I malé množství vytvoří na zadečku ochranný film, který zabraňuje zarudnutí. Jemnými kroužky jej naneste do všech potřebných míst a nechte vstřebat. Teprve poté dítě zabalte do plenky a oblečte.

Opruzeniny na těle

Především v létě je pokožka miminek náchylnější k opruzeninám kvůli pocení. Mohou vznikat v podpaží, pod krkem nebo na stehnech. Nezapomeňte při koupání jemně omýt všechny záhyby na kůži nebo je alespoň otřít mokrou žínkou. Poté vmasírujte krém na podrážděnou kůži a nechte vstřebat. V případě potřeby postižené místo mazejte opakovaně během dne.

  

Opruzeniny patří mezi nejčastější kožní problémy miminek. Díky jemné kosmetice a okamžité vhodné péči o pokožku se jich brzy zbavíte. Co pomáhá vám na opruzeniny u dětí? Podělte se o své tipy na Instagramu LOBEY BABY.

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

Zpět do obchodu