5 důvodů, proč vybírat pro miminka produkty bez parfemace

Víte, že parfemovaná kosmetika může ovlivnit začátek kojení? Přirozená vůně mámy a dítěte totiž podporuje navázání bezpečného vztahu v prvních dnech. Tím to ale nekončí. Přečtěte si všech 5 důvodů, proč se parfémované kosmetice v péči pro miminka raději vyhnout obloukem. 

Ideální vztah maminky s dítětem 

Už pár minut po porodu dokáže novorozenec poznat svou maminku po čichu. Právě její přirozená vůně dítě uklidní a navodí pocit bezpečí. Miminko přitahují především prsa, ze kterých cítí mateřské mléko. To pomáhá rozjet laktaci a snadnější kojení. Proto alespoň během šestinedělí nepoužívejte parfémované produkty – jak u sebe, tak u miminek. Doporučujeme po porodu používat naši intimní pěnu, která je bez přidaných vůní a umýt s ní můžete kromě intimních partií také celé tělo. 

 

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

To nejlepší pro citlivou kůži  

Pokožka novorozenců a batolat je obzvlášť citlivá a náchylná k podráždění, oproti kůži dospělých je totiž 5–10x tenčí. Parfémované produkty obsahují syntetické látky a vonné složky, které ji mohou podráždit a způsobit kopřivku, svědivé pupínky, zarudnutí nebo mokvající opruzeniny. Bezparfémové produkty jsou pro pokožku miminek mnohem šetrnější. 

Pokožka bez alergické reakce 

Zejména u novorozenců, ale i starších miminek, se často objeví alergická reakce na některou ze složek kosmetických produktů. Ty s parfémy mohou obsahovat alergeny, které na dětské pokožce způsobí neplechu, a léčení alergické reakce zabere i několik dnů. Používání bezparfémových produktů pomáhá snížit riziko alergií u dětí. Kůže se totiž vyvíjí zdravěji bez zbytečného zatížení syntetickými vonnými složkami.  

Bezpečné žužlání prstíků 

Novorozenci si postupně začínají sami sebe uvědomovat a po puse, obličeji, trupu a nohou získají větší cit do prstíků na rukou už pár týdnů po porodu. Začínají tedy objevovat okolní svět a dotýkají se všeho, na co dosáhnou. Není proto výjimkou, že sahají na sebe a potom své ruce žužlají. Z toho důvodu vybírejte kosmetiku, u které nevadí, když se omylem dostane do pusinky miminka.  Parfémované produkty často obsahují látky, které mohou dětem po spolknutí i minimálního množství ublížit. 

Zdravý vývoj čichu 

Miminka už po narození velmi dobře cítí. Čich, na rozdíl třeba od zraku nebo hmatu, je u novorozenců opravdu dobře rozvinutý. A proto je klíčový při navazování vztahu se těmi nejbližšími – rodiči. To, co miminka cítí, je úzce propojeno s tím, co ochutnají. Tyto dva smysly jsou na sebe navázány a vnímání vůní ovlivňuje později u dětí výběr jídla a následně i celé stravování. Silné vůně nebo přidané parfemace v kosmetice mohou ovlivnit a zatížit čichový systém dětí. 

 

I proto doporučujeme kupovat veškerou kosmetiku, ale i plenky, vlhčené ubrousky a prací prášky, bez přidané parfemace a s co nejpřírodnějším složením. O tom, jak vybírat kosmetiku pro nejmenší, jsme se rozepsali v jiném článku na našem blogu.  

Celá dětská řada LOBEY Babycare, která je určena těm nejmenším dětem, voní jen díky použitým aktivním látkám. Víme totiž, že produkty bez přidané parfemace jsou pro miminka tou nejbezpečnější volbou.

Kompletní sada produktů pro miminka a děti (1660 Kč)

 

Pro více tipů, jak pečovat nejen o pokožku dětí, sledujte instagramový účet LOBEY Baby 

 

Přejít na e-shop

 

Mohlo by vás zajímat

  

Zpět do obchodu