Vypadávání vlasů po porodu: Jak ho zmírnit?

blog_bezCTA_vypadavni-vlasu copy

S taháním velkých chumáčů vypadaných vlasů se setká po porodu až 90 % novopečených maminek. Během několika měsíců poté, co přivedou na svět potomka, přichází přibližně o 30 % svých vlasů, a to převážně na temeni hlavy. I když se jedná o přechodné období trvající zpravidla od 3 do 6 měsíců, dokáže nehezky potrápit psychiku. Pojďte si přečíst, proč se tak děje a jak vypadávání vlasů po porodu zmírnit. 

Na vině je hormonální bouře 

V období těhotenství dochází v ženském těle k obrovské produkci hormonu estrogenu, které zabraňuje vlasům dostat se do telogenní (klidové) fáze. Vlasy zůstávají uvízlé v anagenní (růstové) fázi, proto ženy během očekávání pozorují, že jim rostou mnohem rychleji a jsou silnější. Po porodu se nicméně hladina hormonů zase vrátí do rovnováhy a vlasy hromadně přejdou do klidové fáze. To vede k nevyhnutelnému slábnutí a padání vlasů. Kromě hormonální nerovnováhy se ale na padání vlasů podílí i nedostatek spánku, nepravidelná nebo nekvalitní strava, stres a také nedostatek železa a vitamínů. 

Doplňujte vitamíny a dbejte na zdravou stravu 

To nejlepší, co můžete pro své vlasy v tomto období udělat, je pečovat o ně – a to jak zvenčí, tak zevnitř. Doplňte tělu chybějící železo a vitamíny, dbejte na vyváženou a pestrou stravu bohatou na bílkoviny, které jsou jedním ze stavebních prvků vlasového vlákna. V doplňcích stravy hledejte biotin, hořčík, zinek, kyselinu listovou a vitamíny skupiny B. 

Sáhněte po kvalitní vlasové kosmetice 

Pokud používáte konvenční kosmetiku, raději ji nahraďte za tu přírodní s kvalitním složením, která poškozený vlas pouze neobalí, ale opravdu ho napravuje. Soustřeďte se hlavně na šampon proti vypadávání vlasů. Do toho našeho jsme přidali aktivní látky, jako je Kopexil a Hotflux, které podporují růst vlasů, zmírňují vypadávání a posilují vlasy díky zvýšené mikrocirkulaci krve na pokožce. 

Péči můžete doplnit i naším Sérem na podporu růstu a proti vypadávání vlasů. Máme ho ve 2 variantách –  Classic a Intense. Na jejich složení jsme si dali opravdu záležet, proto v nich najdete jedinečnou kombinaci aktivních látek, které zajistí, že vám budou vlasy vypadávat méně, budou silnější a rychleji porostou kvalitní a husté vlasy. 

Pokud jste ale ještě těhotné nebo kojíte, doporučujeme vám sáhnout po verzi z řady Classic. Obsahuje totiž nižší koncentraci látky Hotflux a bude tedy pro vaši (vlivem hormonů) citlivější pokožku vhodnější. 

 

I když se jedná o stresující a nepříjemné období, naštěstí není trvalé, po pár měsících se situace ustálí a vlasy opět dorostou. Většinou není potřeba žádná lékařská péče, pokud ale vlasy silně vypadávají déle než rok, doporučujeme obrátit se na dermatologa. 

 

1000x628_mobil_masaz-hlavy blog_CTA_mobil_vypadavani-vlasu

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

Zpět do obchodu