Masáž hlavy: klíč ke zdravým a krásným vlasům

blog_bezCTA_masaz-hlavy

Masáž hlavy masážním kartáčem je jednoduchý a příjemný rituál, který je nejenom příjemnou relaxací, ale z dlouhodobého hlediska má hned několik benefitů pro vzhled a zdraví vlasů. V tomto článku si přiblížíme, proč je masáž hlavy důležitá, jak stimuluje pokožku, podporuje růst vlasů a kdy a jak ji správně provádět.

Díky stimulaci pokožky rostou vlasy rychleji 

Masáž hlavy za pomocí masážního kartáče pomáhá stimulovat krevní oběh v pokožce hlavy. Lepší cirkulace krve zvyšuje dodávání kyslíku a živin do vlasových folikul, které je potřebují k růstu. Výsledek je jednoduchý – vlasy rostou rychleji. Pravidelná masáž navíc z pokožky hlavy lépe odstraňuje nahromaděné nečistoty, maz a odumřelé kožní buňky. 

Masážní kartáč na vlasy - bílý (249 Kč)

 

Příjemná chvilka relaxace 

Není jen prospěšná pro vaše vlasy, ale i pro vaši celkovou pohodu. Na pokožce hlavy se totiž nachází velké množství nervových zakončení, jejichž pravidelná masáž uvolňuje stres a údajně pomáhá i s bolestmi hlavy a migrénami. Vypadávání vlasů navíc často souvisí právě s přemírou stresu, a ačkoliv masáž hlavy nevyřeší všechny vaše starosti, zaručeně u ní skvěle zrelaxujete. 

Masírujte s pomocí našeho Oleje na vlasy 

Zařaďte masáž hlavy kartáčem do své pravidelné vlasové rutiny. Můžete ji provádět před každým mytím a postup by nemohl být jednodušší: 

  • Připravte si kartáč a Olej na vlasy. Naneste rovnoměrně dostatečné množství na vlasovou pokožku tak, že rozdělíte vlasy na několika místech na pěšinku a přímo z lahvičky kápnete pár kapek oleje. 
  • Kartáčem lehce tlačte na pokožku hlavy a provádějte pomalé krouživé pohyby, kterými zajistíte, že olej pokryje celou plochu hlavy. Začněte v oblasti čela a postupujte k temeni. 
  • Masírujte pokožku hlavy po dobu 5 až 10 minut, nechte dalších pár minut působit a umyjte vlasy jako obvykle. 

Olej na vlasy intense 50 ml (390 Kč)

Proč masáž s olejem před mytím vlasů? 

Masáž hlavy s použitím našeho Oleje na vlasy Intense před mytím vlasů má hned několik výhod. Olej hydratuje vlasy i pokožku hlavy a pokud ho nanesete před mytím, zamezíte tomu, že teplá voda a šampon odstraní přirozeně se vyskytující oleje z vlasů, které pak mohou být vysušenější. Vmasírováním oleje kartáčem zvýšíte účinnost oleje a pomůžete mu proniknout hlouběji do vlasových folikul. Jednoduchým rituálem před mytím přispějete ke zdravějším, hydratovanějším a silnějším vlasům.  

Je masáž hlavy už delší dobu součástí vaší vlasové rutiny, nebo se na ni teprve chystáte? Podělte se s námi o svůj názor na našem Facebook profilu

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

blog_CTA_mobil_vypadavani-vlasu  blog_CTA_mobil_suche-vlasy (1)

Zpět do obchodu