Už žádné suché ruce: Zjistěte, které látky budou vaši pokožku hýčkat

Kupujete krém na ruce podle obalu a toho, jak voní? Možná pak končí v koši, protože není dost hutný, nebo naopak až moc mastí. Zkuste to jinak – přečtěte si, s jakými látkami se v krémech nejčastěji setkáte a která z nich bude pro vaše ruce ta pravá.

Glycerin: Každodenní hydratace

Glycerin je jednou z nejčastějších složek hydratačních krémů. Pomáhá totiž vázat vlhkost a udržet ji v pokožce – hodí se pro každodenní péči, po každém mytí a sušení rukou, protože poskytne okamžitou úlevu od pocitu suchých rukou.

Urea: Regenerace a exfoliace

Urea, nebo taky močovina , podporuje obnovu pokožky a pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky. V našem těle se vyskytuje přirozeně a zajišťuje elasticitu pokožky, s postupem času ale její množství klesá. V kosmetice se používá výhradně ta syntetická – krémy s ureou oceníte pro hydrataci velmi suchých míst, ale také pro jejich anti-age efekt.

Pokud ale máte  na rukou drobné ranky, praskliny, nebo je vaše kůže velmi citlivá, raději se jim vyhněte – můžou vás štípat.  

Ceramidy: Obnova kožní bariéry

Ceramidy jsou molekuly tuků, které tvoří ochrannou vrstvu kůže. Sáhněte po nich, pokud máte poškozenou, popraskanou a citlivou nebo ekzematickou pokožku – zklidňují, snižují svědění, intenzivně hydratují a chrání. Skvělé jsou proto především pro intenzivní péči během chladných měsíců.

Niacinamid: Zklidnění a výživa

Jedná se o kombinaci dvou kyselin, které společně tvoří vitamín B3. Podle vědeckých studií má niacinamid protizánětlivé účinky, pomáhá snižovat podráždění a zarudnutí pokožky. Skvěle vyživuje, a přitom neucpává póry – hodí se tak pro problematickou i atopickou kůži. 

Bambucké máslo: Univerzální zázrak

Bambucké máslo je opravdový poklad nejen přírodní kosmetiky. Je bohaté na vitamíny, minerály, mastné kyseliny a ocení ho opravdu každý typ pokožky, včetně citlivé a problematické. Pomáhá suché i stárnoucí kůži udržet hydrataci a pružnost. Prostě a jednoduše – pokud ho uvidíte ve složení krému, sáhněte po něm.

Vsaďte na přírodní péči 

Přestože v mnoha dostupných krémech najdete minerální oleje, vazelínu nebo silikony, které krátkodobě od pocitu suché pokožky uleví, z dlouhodobého hlediska je lepší se jich vyvarovat.

Tyto látky totiž vytváří neprodyšný „povlak“, skrz který kůže nemůže správně dýchat a odvádět škodliviny. Zabraňují také vstřebávání prospěšných aktivních látek – vitamínů, minerálů i rostlinných výtažků.

V přírodní kosmetice proto minerální oleje nahrazujeme těmi rostlinnými, které pokožku vyživují, ale nechávají ji volně dýchat. 

V LOBEY Krému na ruce – hydratačním najdete takových přírodních složek hned několik:

  • Ovesný protein – udržuje v pokožce vlhkost a dodává jí vitamíny a antioxidanty
  • Bambucké máslo – hydratuje a zklidňuje
  • Makadamiový olej – intenzivně vyživuje
  • Extrakt ze zimolezu – mírní pocity pnutí či pálení a pomáhá předcházet začervenání
  • Skvalan – suchý olej vyrobený z cukrové třtiny, díky kterému se krém rychle vstřebává
  • Laurol Lysine – aminokyselina z rostlinných olejů, zanechává hebký ochranný film

Krém na ruce hydratační 75 ml (320 Kč)

 

Zvolit správný krém na ruce je stejně důležité, jako vybrat to pravé pleťové sérum. Ruce totiž neustále namáháme, myjeme a sušíme, a přitom o ně často nepečujeme dostatečně – hlavně v chladných měsících. 

Jak pečujete o suché ruce vy? Podělte se o své zkušenosti na našem Facebookovém profilu.

 

Přejít na e-shop

Mohlo by vás zajímat

 

 

Zpět do obchodu