Sex po porodu: Obrňte se trpělivostí a milujte se přes den

blog_CTA_Sex po porodu_ Obrňte se trpělivostí a milujte se přes den copy

Sex po porodu není žádné tabu, ale velké téma pro všechny rodiče. Zatímco v těhotenství hormony ženu spíše nabudí k vášnivému sex, po porodu to většinou drhne.  A chce to mnohdy spoustu času a trpělivosti. 

Sex v těhotenství vám jen prospěje  

Pokud nemá žena zdravotní komplikace, můžete si sex užívat až do porodu. V prvním trimestru nemají ženy většinou kvůli nevolnostem chuť na erotické hrátky, od toho druhého díky hormonům vášeň a chuť na milování stoupá.   

Při sexu dávejte pozor na bříško, v posledním trimestru vás omezí především ve výběru poloh. Pokud to jenom jde – máte náladu i chuť, milujte se s partnerem v těhotenství co nejvíce, po porodu už to bývá mnohem obtížnější – chybí čas i chuť. 

Půst v šestinedělí 

Takzvaný čtvrtý trimestr je pro ženu náročné období – po fyzické i psychické stránce. Zacelují se poporodní zranění a děloha se postupně vrací do normálu. S penetračním sexem vyčkejte až po šestinedělí. Většina páru čeká ještě déle, až bude žena stoprocentně připravená.   

V těhotenství, během šestinedělí nebo kdykoliv po sexu doporučujeme použít intimní pěnu. Jemně, ale důkladně myje, neobsahuje žádné přidané parfemace, zato jsme do ní přidali extra dávku hojivé dubové kůry 

Jemná intimní pěna BIO (349 Kč)

Buďte hlavně trpěliví  

Do milostného života se vracejte s partnerem pomalu. Vlivem hormonů oxytocinu a prolaktinu, které vznikají díky kojení, je chuť na intimnosti na minimu. Spoustu žen také trápí suchost vagíny. Po porodu je ženské tělo křehké a bolavé, sex může být nepříjemný a bolestivý. Dopřejte si dlouhou předehru nebo třeba uvolňující masáž, pro kterou použijte LOBEY Pěsticí olej. Při intimnostech doporučujeme použít lubrikant. 

Pěstící tělový olej BIO (389 Kč)

S nepříjemnými pocity pomůže nejen čas, ale i fyzioterapie a cvičení – a především podpora od partnera. Hledejte vhodné polohy i načasování, a hlavně nikam nespěchejte. S bolestí při sexu mohou pomoci cviky na zpevnění nebo uvolnění pánevního dna. Navštívit můžete fyzioterapeutku zaměřující se na gynekologické problémy, která vás ošetří a doporučí uvolňující cviky, nebo sexuologa. 

Tipy pro lepší rodičovský sex: 

  • Na sexu se předem domluvte a naplánujte jej. 
  • Nenechávejte sex na večer, kdy jste už unavení. 
  • Využijte spánek dítěte přes den k intimnostem. 
  • Použijte lubrikant 
  • Dopřejte si před sexem masáž nebo pořádnou předehru. 
  • Domluvte si hlídání, abyste měli prostor a klid sami na sebe. 
  • Hledejte polohy, které se vám oběma líbí a jsou pohodlné. 
  • Najděte si v bytě místo, kde je vám sex příjemný (protože v ložnici pravděpodobně spinká miminko). 
  • Hlaďte se a mazlete během dne (snížíte tlak, že každý dotyk vede k milování). 
  • Po sexu se vždy osprchujte a použijte Jemnou intimní mycí pěnu, předejdete podráždění a zánětům. 
  • Hlavně nikam nespěchejte a milujte se, až na to budete opravdu připravení. 

Jak jste prožívali návrat do milostného života po porodu vy? Bylo to snadné, nebo to drhlo? Podělte se s námi na Instagramu LOBEY Baby.   

Přejít na e-shop 

Mohlo by vás zajímat

blog_CTA_mobil_vypadavani-vlasu 1000x628_ridnuti-vlasu

Zpět do obchodu