Jak vybrat opalovací krém pro děti a proč od něj miminka večer pořádně umývat

Pokožka miminek a malých dětí je na sluníčko zvlášť citlivá. Teprve se totiž vyvíjí a nemá ještě přirozenou schopnost bránit se škodlivému UV záření. Proto je potřeba chránit prcky kvalitními opalovacími krémy. Nejen před dováděním u vody, ale i před procházkami a výlety. Zkrátka před každým pobytem venku. Večer je ale taky důležité tělíčko od opalováků pořádně umýt. Proč? 

opalovaci_krem_deti

Jak chránit dětskou pokožku před sluníčkem 

Před každým pobytem venku děti namažte dostatečnou vrstvou opalovacího krému a pravidelně během dne přetírejte dalšími lehčími vrstvami. Děti chraňte také vhodným oblečením (prodyšné nebo s UV faktorem) a pokrývkou hlavy. Vyhýbejte se přímému slunečnímu záření a nechoďte ven mezi 11:00 a 15:00, kdy jsou paprsky nejostřejší. Nezapomínejte na dostatečný pitný režim.

Opalovací krémy pro děti by měly mít faktor 50+ 

Na výběru opalovacího krému si dejte záležet. Bude vaším pomocníkem celé léto. Pokud to jde, kupte nejdřív jenom vzoreček, abyste zjistili, že se snadno roztírá, nedráždí a zkrátka, že vám vyhovuje.

Ideální dětský opalovací krém:

  • má SPF faktor 50+,
  • má ochranu před UVA i UVB zářením,
  • je vhodný pro děti od 6 měsíců,
  • je založený na minerálních filtrech,
  • je voděodolný,
  • dobře se roztírá,
  • má dermatologické testy pro citlivou dětskou pokožku

Minerální filtry jsou šetrné k pokožce i přírodě

Na trhu najdete SPF s minerálními nebo chemickými filtry. Doporučujeme vybírat opalovací krémy s minerálními filtry. Obsahují přírodní minerální zinek, který na kůži vytváří ochranný film, a ten odráží sluneční paprsky. Na rozdíl od chemických filtrů jsou minerální šetrnější k pokožce i k životnímu prostředí. Vhodnější jsou nejen pro miminka, ale i pro alergiky a ekzematiky. Můžou mít ale hutnější texturu a hůř se roztírat. 

koupani-miminek

Proč je důležité opalovací krém večer smýt

Zbytky SPF krému na těle zůstanou celý den. Stejně jako pot, prach či sůl. Všechny tyto nečistoty ucpávají póry. Proto je potřeba dítko večer pořádně umýt. Ideálně přípravkem na bází oleje – na rozdíl od vody rychle a pořádně odstraní mastný opalovací krém, pot a ostatní nečistoty. Pro důkladné umytí celého těla bez vysušení doporučujeme Mycí pěnu nebo Olejovou koupel pro miminka.

Nezapomeňte taky na to, že dětská pokožka potřebuje po letním dni pořádně vyživit, takže po koupeli namažte prcka Tělovým mlékem nebo Tělovým olejem. Volte takovou péči, která hydratuje, regeneruje a chrání přirozenou kožní bariéru.

Pozor na opruzeniny

S teplým počasím se taky zvyšuje riziko opruzenin. Právě teplo a rozkládající se moč jsou skvělým podhoubím pro načervenalou a podrážděnou pokožku.

Na opruzeniny pomůže časté přebalování, kvalitní plenky ve správné velikosti, umývání genitálií mycí pěnou místo používání vlhčených ubrousků a pravidelné mazání. Přečtěte si více o tom, jak zkrotit opruzeniny.

TIP - do článku na blog

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás taky na instagramovém profilu LOBEY BABY. Najdete tam ještě více informací a tipů, jak pečovat o dětskou pokožku.

Zpět do obchodu