POSLEDNÍ ŠANCE NA VÝJIMEČNOU SLEVU. S kódem NAROZENINY budete mít – 15 % na celou objednávku. Platí už jen do půlnoci. Využít slevu

Co na opruzeniny u dospělých v podpaží, pod prsy nebo mezi nohama? Takhle se jich zbavíte

Jakoby nestačilo, že padáme horkem. Když se k tomu přidá ještě nepříjemné svědění a pálení, nejraději bychom se svlékli z kůže jako had. Opruzeniny rozhodně nejsou jen záležitostí malých dětí. Raz dva v létě potrápí i dospěláky. Jak jsem k nim přišel/přišla, říkáte si? Pravděpodobně jste se zpotili při náročnější fyzické aktivitě, ale taky jste možná „jen“ dlouho seděli na neprodyšné sedačce. 

krem_proti_opruzeninam

 

Co se dočtete

Jak na opruzeniny

Udržujte postižené místo v suchu a na vzduchu, aby se dál nezapařovalo. Neoblékejte si těsné a neprodyšné oblečení, pravidelně dané místo „větrejte“. Čím dřív začnete problém řešit, tím lépe. Promazávejte pokožku mastí nebo krémem proti opruzeninám. Nejčastěji se doporučuje zinková mast. Oxid zinečnatý vytváří na pokožce ochrannou bariéru, zklidňuje pokožku, urychluje hojení a působí jako prevence opruzenin. Zinek sám o sobě ale vysušuje a pokožka je po něm napnutá. Proto hledejte takový přípravek, který zároveň hydratuje

Klidně si kupte krém na opruzeniny pro miminka. Tyto krémy bývají velmi šetrné a účinné. Například Krém na opruzeniny od LOBEY obsahuje kromě oxidu zinečnatého taky: 

  • mandlový olej – vyživuje suchou a podrážděnou pokožku, zklidňuje a redukuje podráždění,
  • panthenol – zmírňuje zarudnutí a pálení, 
  • Pentylene glycol – urychluje hojení kůže, 
  • Defensil® pure – přispívá k uklidnění a regeneraci pokožky, vytváří ochranný film, který podporuje kožní bariéru. 

Krém natírejte opatrně na omytou a osušenou pokožku. Ideálně prsty jemně rozmasírujte do tenké rovnoměrné vrstvy. Nechte ho vstřebat a teprve potom překryjte oblečením. 

Při umývání opruzeného místa používejte antibakteriální mýdlo nebo například jemnou mycí pěnu. Ta naše je sice primárně na intimní partie, ale právě to je záruka toho, že bude maximálně šetrná i všude jinde na těle. Mezi našimi zákaznicemi je oblíbená i při ekzémem a podobných problémech s pokožkou. Pěna jemně a důkladně čistí, přitom ale nevysušuje. Obsahuje extrakt z dubové kůry, který dezinfikuje, a z měsíčku lékařského, který má antibakteriální vlastnosti a zklidňuje podrážděnou pokožku. 

 

.
.
.

Aby se to neopakovalo aneb Základní prevence proti opruzeninám 

  • noste volné a prodyšné oblečení i spodní prádlo, 
  • pravidelně se umývejte (pozor, příliš časté mytí ale zase poškozuje ochranný film pokožky),
  • používejte antibakteriální mýdlo nebo mycí pěnu, 
  • neseďte dlouho na neprodyšných židlích a sedačkách,
  • natírejte se preventivně krémem proti opruzeninám (pokud například víte, že se vám v létě tvoří na konkrétním místě).

Možná si nejste jistí, co se vám na pokožce vytvořilo. Jak vlastně opruzenina vypadá? 

Jde o začervenalou podrážděnou pokožku, která svědí a pálí. Můžou na ní vyskákat i pupínky. Opruzeninami zasažená kůže je velmi citlivá. A kde se vám opruzenina nejčastěji objeví? Obecně v místech, kde se kůže tře o sebe nebo o oblečení a/nebo kde je teplo a vlhko a dojde k zapaření. Nejčastěji se opruzeniny tvoří v podpaží, mezi nohama (tedy v tříslech a na stehnech), v kožních záhybech (mezi prsty nebo například ženám pod prsy), okolo konečníku nebo genitálií. Muži bývají na opruzeniny náchylnější než ženy.

Pokud se opruzeniny po domácí péči nelepší, zhoršují se nebo mokvají, určitě konzultujte jejich hojení s lékařem

Zpět do obchodu